EHBO Basis (3 dagen)

  • 09:00 – 17:00u
  • klassikaal
  • 595,- excl. btw

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Thuis, op straat of op het werk kunnen zich ernstige tot minder ernstige ongevallen voordoen. Vertrouw jij op de expertise van een voorbijganger of van een collega? Of bel je gewoon een ambulance? Met de juiste kennis en met de juiste handelingen kun jij met jouw EHBO cursus het verschil maken tussen leven en dood!

Wat leer je tijdens de cursus EHBO Basis – Dag (3 dagen)?
Tijdens onze driedaagse klassikale Basiscursus EHBO word je goed voorbereid op je rol als aankomend EHBO’er. Je leert alles over het menselijk lichaam, je leert veelvoorkomende ziektebeelden te herkennen en je leert welke levensreddende Eerste Hulp handelingen je kunt toepassen. Naast het theoretisch gedeelte voer je onder begeleiding van een docent verschillende praktijkverrichtingen uit. Er is een Lotusslachtoffer aanwezig, zodat het realiteitsgehalte van de cursus extra hoog is.

Wat anderen zeggen
“Ik heb op een juiste wijze Eerste Hulp leren verlenen en weet nu ook hoe ik preventief ongelukken moet voorkomen. Oefenen met Lotusslachtoffers maakte de cursus extra boeiend en dynamisch!”

KlantenVertellen
USP's

EHBO Basis bij SBN

Direct en gemakkelijk inschrijven

EHBO Basis (3 dagen)

Doelgroep

Voor een ieder die op de juiste wijze Eerste Hulp wil verlenen aan de medemens

Toelatingseisen

Geen vooropleiding nodig

Examen

Het Oranje Kruis examen Eerste Hulp bestaat uit een theoretisch gedeelte en uit een praktijkgedeelte

Diploma/Certificering

Oranje Kruis Diploma Eerste Hulp

Cursusduur

Drie lesdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur

Cursusgeld

€ 595,00 inclusief lesmateriaal, oefenmateriaal, examengeld, certificering en drie dagarrangementen, exclusief btw

Geldigheid

Het Oranje Kruis Diploma Eerste Hulp blijft alleen geldig op voorwaarde dat je ieder jaar deelneemt aan een Herhalingscursus EHBO

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen de cursus BHV en de cursus EHBO?

Als BHV’er leer je hoe je een beginnende brand moet bestrijden, hoe je de noodzakelijke Eerste Hulp moet bieden, hoe je een gebouw moet ontruimen en hoe je moet communiceren met de professionele hulpdiensten. Bij een EHBO cursus wordt het onderdeel Brandbestrijding en Ontruiming niet geoefend. Een EHBO training gaat veel dieper in op levensreddende eerste handelingen en het verzorgen van verwondingen.

Ik heb de Basiscursus BHV gevolgd, is het verstandig om ook nog een EHBO cursus te volgen?

Uit de Risico Inventarisatie & Evaluatie die je als bedrijf of organisatie wettelijk verplicht moet (laten) uitvoeren, blijkt of de inzet van BHV’ers toereikend is of dat er ook nog EHBO’ers opgeleid moeten worden. Als gastouder of pedagogisch medewerker in de kinderopvang is het vanuit de Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK) sowieso verplicht om een kinder-EHBO cursus te volgen. Ook bij de organisatie van een evenement zijn EHBO’ers verplicht.

Is het verplicht om de cursus EHBO Basis te herhalen?

Ja, om een geregistreerd EHBO’er te blijven, dien je jaarlijks de cursus EHBO Herhaling te volgen. Het is noodzakelijk om je kennis en je vaardigheden regelmatig op te frissen en in de praktijk te trainen.

Is het verplicht om de cursus Eerste Hulp bij werken met Kinderen te herhalen?

In de kinderopvang en in peuterspeelzalen moet er volgens de Nederlandse Wet Innovative en Qualitied Kinderopvang (IKK) per 1 januari 2018 altijd minimaal één volwassene aanwezig zijn die een geldig en geregistreerd certificaat heeft voor het verlenen van Eerste Hulp aan kinderen. Om je kennis en je vaardigheden als Eerste Hulpverlener up-to-date te houden, is deelname aan een herhalingscursus van groot belang.

Hoe vaak moet een EHBO’er op herhaling?

De geldigheidsduur van het Oranje Kruis Diploma Eerste Hulp kan alleen verlengd worden door jaarlijks nascholing te volgen. Alleen op die manier blijft de kwaliteit van de hulpverlening gewaarborgd.

Vergoeden verzekeraars EHBO-cursussen?

Er zijn zorgverzekeraars die de cursus (deels) vergoeden vanuit de aanvullende verzekering. Informeer hiervoor bij jouw verzekeraar.

Wegens de feestdagen zijn wij op 26 en 27 december 2022 gesloten. We wensen jou een fijne kerst toe.