Lekker stoken

Van de sneeuw en het echt koude weer zijn we alweer even af, maar om nu te zeggen dat het helemaal niet nodig is om het huis te verwarmen, nee dat ook zeker niet. Vele van onze docenten zijn al jarenlang actief als brandweerman en zij spraken ons aan over de vele meldingen die zij binnenkrijgen van vooral pelletkachels. Heb jij zo’n kachel thuis? Waar heb je dan de houtpellets opgeslagen?

Kachels en vuur daarvan weten we allemaal zijn nooit helemaal zonder gevaar, maar de pelletkachel brengt weer nieuwe risico’s met zich mee. Het is van zeer groot belang om zorg te dragen voor een goede installatie, goed onderhoud en veilig gebruik van de pelletkachel, maar het is niet alleen dat.

Het zijn de houtpellets die (ook) voor problemen zorgen. Houtpellets kunnen koolmonoxide produceren. Zoals je hopelijk hebt onthouden van één van onze cursussen, een gas dat je niet ruikt en/of proeft en daarom levensgevaarlijk kan zijn. Kortom zorg ervoor dat je deze veilig in een goed geventileerde ruimte opslaat, met uiteraard het liefst een koolmonoxidemeter in de buurt om je te waarschuwen als het toch niet helemaal goed gaat. Gewoon even een tip van ons, zeker van belang in tijden dat we extra veel thuis zijn!

Wegens de feestdagen zijn wij op 26 en 27 december 2022 gesloten. We wensen jou een fijne kerst toe.