BHV Basis – Praktijkdag VIZ

 • Van 09:00 uur tot 17:00 uur

Heeft u personeel in dienst? Dan bent u volgens de Arbowet verplicht dagelijks tenminste één bedrijfshulpverlener (BHV’er) binnen uw bedrijf aanwezig te hebben. Deze is verantwoordelijk voor het bestrijden van een beginnende brand, het verlenen van eerste hulp en het begeleiden van een ontruiming. In samenwerking met Vakbekwaam in Zorg bieden wij de mogelijkheid aan dat u na afronding van de E-learning van Vakbekwaam in Zorg bij ons deelneemt aan een praktijkdag BHV.

Wat leert u tijdens de BHV praktijkdag?Eerste Hulp
 • Reanimatie en gebruik van een AED
 • Uitwendige wonden: brandwonden, oogletsels, kneuzingen en verstuikingen, botbreuken, ontwrichtingen en wervelletsels
 • Brandbestrijding en Ontruiming
 • Blussen van verschillende soorten brand
 • Voorbereiding van een ontruiming

 • Wat anderen zeggen “Ondanks dat het verplicht is, vind ik het zelf ook prettig dat ik als werkgever de veiligheid van klanten en medewerkers kan garanderen met goed opgeleide BHV’ers.”

  Bekijk cursussen
  30.000 cursisten gingen je dit jaar voor
  0162 – 466 055
  KlantenVertellen
  USP's

  BHV Basis – Praktijkdag VIZ bij SBN

  Algemene hulpverleningsregels
  BHV-taken en BHV-inzet
  Verlenen van Eerste Hulp
  Reanimeren en gebruik van AED
  Behandelen van wonden
  Aanleggen van verbanden
  Bestrijden van een beginnende brand
  Begeleiden van een ontruiming

  Direct en gemakkelijk inschrijven

  Klantenvertellen

  Ervaringen van onze cursisten

  BHV Basis – Praktijkdag VIZ

  Doelgroep

  Iedereen die bij Vakbewaam in Zorg de E-learning BHV Basis heeft afgerond en de praktijk ook wil oefenen en die nog niet eerder een opleiding heeft gevolgd tot BHV’er.

  Toelatingseisen

  Succesvolle afronding van de E-learning BHV Basis van Vakbewaam in Zorg.

  Examen

  Indien u de E-learning succesvol heeft afgerond, krijgt u toegang tot de praktijkdag. Op de praktijkdag wordt u beoordeeld op uw praktijkverrichtingen.

  Diploma/Certificeringt

  NIBHV Basisdiploma BHV, NIBHV Certificaat Eerste Hulp en NIBHV Certificaat Brandbestrijding & Ontruiming.

  Cursusduur

  De praktijkdag is van 09.00 uur tot 17.00 uur.

  Cursusgeld

  € 262,50 inclusief examengeld, certificering en een dagarrangement, exclusief btw.

  Geldigheid

  Eén jaar, te verlengen via een jaarlijkse Herhalingscursus BHV

  Veelgestelde vragen

  Ben ik als werkgever verplicht BHV’ers in dienst te hebben?

  Ja, in de wet staat dat je verplicht bent om BHV’ers in dienst te hebben. Tenzij je een eenmanszaak hebt en er geen andere mensen in het bedrijf aanwezig zijn zoals klanten of schoonmakers.

  Hoe weet ik of en hoeveel BHV’ers er in mijn bedrijf aanwezig moeten zijn?

  Het aantal BHV’ers wordt bepaald aan de hand van de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) welke je wettelijk verplicht dient op te stellen voor jouw bedrijf. SBN kan je hierin adviseren en ondersteunen.

  Wat is het verschil tussen de cursus BHV Basis – Dag en de cursus BHV Basis – E-learning?

  Inhoudelijk is er geen verschil. De manier waarop je de stof tot je neemt, verschilt. Bij de dagcursus behandelen onze professionele docenten alles klassikaal (zowel het theoriegedeelte als het praktijkgedeelte). Bij de E-learning cursus neem je de theorie zelf door en train je alleen de praktijkoefeningen klassikaal. Bij de dagcursus ga je twee dagen naar de les en bij de E-learning cursus slechts één dag.

  Wat is het verschil tussen de cursus BHV en de cursus EHBO?

  Als BHV’er leer je hoe je een beginnende brand moet bestrijden, hoe je de noodzakelijke Eerste Hulp moet bieden, hoe je een gebouw moet ontruimen en hoe je moet communiceren met de professionele hulpdiensten. Bij een EHBO cursus wordt het onderdeel Brandbestrijding en Ontruiming niet geoefend. Een EHBO training gaat veel dieper in op levensreddende eerste handelingen en het verzorgen van verwondingen.

  Ik heb al een EHBO-diploma. Moet ik toch de hele Basis- of Herhalingscursus BHV volgen?

  Ja, je moet in principe de gehele cursus volgen. Voordeel is dat je alvast een voorsprong heeft op de rest van de cursisten. Neem in dit geval even contact met ons op.

  Ik heb de Basiscursus BHV gevolgd, is het verstandig om ook nog een EHBO cursus te volgen?

  Uit de Risico Inventarisatie & Evaluatie die je als bedrijf of organisatie wettelijk verplicht moet (laten) uitvoeren, blijkt of de inzet van BHV’ers toereikend is of dat er ook nog EHBO’ers opgeleid moeten worden. Als gastouder of pedagogisch medewerker in de kinderopvang is het vanuit de Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK) sowieso verplicht om een kinder-EHBO cursus te volgen. Ook bij de organisatie van een evenement zijn EHBO’ers verplicht.

  Is het verplicht de cursus BHV Basis te herhalen?

  In de wet staat dat je jouw deskundigheid en ervaring op het gebied van BHV op peil moet houden. Dit dient ook geregistreerd te worden. Het exameninstituut NIBHV stelt als eis dat een BHV’er ieder jaar een Herhalingscursus BHV moet volgen om up-to-date te blijven. De diploma’s, certificaten en de legitimatiepassen hebben daarom een geldigheidsduur van één jaar.

  Waarom kiezen voor E-learning of juist niet?

  Wanneer je het geen probleem vindt om de theorie zelfstandig door te nemen, is E-learning wellicht iets voor jou. Daardoor ben je minder tijd afwezig van jouw werk. Neem je de theorie liever klassikaal door onder begeleiding van een deskundige docent dan kun je beter voor de mondelinge cursus kiezen.

  Wegens de feestdagen zijn wij op 26 en 27 december 2022 gesloten. We wensen jou een fijne kerst toe.